Καλώς ήρθατε

στο Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Κωνσταντίνος Αμπελιώτης

Καθηγητής
Γνωστικό αντικείμενο: "Διαχείριση Περιβάλλοντος - Υπολογιστικά Συστήματα Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας"
Γραφείο 3.1
+30 2109549 363
kabeli[at]hua[dot]gr

Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών (1990) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Χημική Μηχανική από το New Jersey Institute of Technology, Η.Π.Α. (1995). Υπηρετεί ως Καθηγητής Διαχείρισης Περιβάλλοντος στο Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Διετέλεσε Αντιπρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου από τον Μάρτιο του 2016 έως και τον Αύγουστο του 2024 και Διευθυντής του ΠΜΣ “Βιώσιμη Ανάπτυξη” (2018-2024).

Διδάσκει τα μαθήματα Οικιακή Τεχνολογία, Ανθρωποοικολογία, Διαχείριση Υγρών και Στερεών Αποβλήτων σε προπτυχιακό επίπεδο και τα ακόλουθα μαθήματα σε μεταπτυχιακό επίπεδο: Διαχείριση Φυσικών Πόρων, Ανάλυση Κύκλου Ζωής Προϊόντος, Πολιτισμός και Περιβάλλον, Tourism Development Plans.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ποσοτική περιβαλλοντική αξιολόγηση του κύκλου ζωής προϊόντων και διεργασιών, την μελέτη και πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων τροφίμων, την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του οικιακού χώρου. Έχει συμμετάσχει ως μέλος ή επιβλέπων της ερευνητικής ομάδας σε περισσότερα από 10 ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές SCOPUS και έχει συμμετάσχει σε πλειάδα διεθνών και ελληνικών συνεδρίων.

Προφίλ Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=33u_HOoAAAAJ&hl=en 

Προφίλ ORCiD: https://orcid.org/0000-0001-6936-082X

Προφίλ Scopus: https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=22984316300

Ενδεικτικές δημοσιεύσεις (2022-2024) από τη βάση δεδομένων Scopus: 

1) Synani, K., Abeliotis, K., Velonia, K., Maragkaki, A., Manios, T., Lasaridi, K. Environmental Impact and Sustainability of Bioplastic Production from Food Waste (2024) Sustainability (Switzerland), 16 (13), DOI: 10.3390/su16135529 
2) Platitsa, V., Sardianou, E., Abeliotis, K., Mitoula, R. Perspectives of the administration of Greek universities regarding the adoption of sustainability practices (2024) International Journal of Sustainability in Higher Education, 25 (5), pp. 1103-1118. DOI: 10.1108/IJSHE-09-2023-0417 
3) Mastorakis, G., Kopanakis, I., Makridis, J., Chroni, C., Synani, K., Lasaridi, K., Abeliotis, K., Louloudakis, I., Daliakopoulos, I.N., Manios, T. Managing Household Food Waste with the FoodSaveShare Mobile Application (2024) Sustainability (Switzerland), 16 (7), DOI: 10.3390/su16072800 
4) Frogoudaki, O., Sardianou, E., Abeliotis, K., Kostakis, I. Assessing Determinants of E-waste in Eurozone Countries: An Empirical Study (2024) Circular Economy and Sustainability, DOI: 10.1007/s43615-024-00388-0 
5) Kouloumpis, V., Konstantzos, G.E., Chroni, C., Abeliotis, K., Lasaridi, K. Does the circularity end justify the means? A life cycle assessment of preparing waste electrical and electronic equipment for reuse (2023) Sustainable Production and Consumption, 41, pp. 291-304. DOI: 10.1016/j.spc.2023.08.008 
6) Koliotasi, A.-S., Abeliotis, K., Tsartas, P.-G. Understanding the Impact of Waste Management on a Destination′s Image: A Stakeholders′ Perspective (2023) Tourism and Hospitality, 4 (1), pp. 38-50. DOI: 10.3390/tourhosp4010004 
7) Vikas, I., Abeliotis, K., Apostolopoulos, C.D. Sustainability Reporting Priorities through an Examination of the Indicators of the Global Reporting Initiative: A Case Study of Organizations from Greece (2023) International Journal of Sustainability Policy and Practice, 19 (2), pp. 89-104. DOI: 10.18848/2325-1166/CGP/v19i02/89-104 
8) Abeliotis, K., Chroni, C., Lasaridi, K., Terzis, E., Galliou, F., Manios, T. Environmental Impact Assessment of a Solar Drying Unit for the Transformation of Food Waste into Animal Feed (2022) Resources, 11 (12), art. no. 117, DOI: 10.3390/resources11120117 
9) Vantarakis, G.C., Abeliotis, K., Karathanos, V.T. Environmental impact assessment of protected designation of origin (PDO) foods: the case of Vostizza Corinthian currants in Greece (2022) Euro-Mediterranean Journal for Environmental Integration, 7 (1), pp. 131-140. DOI: 10.1007/s41207-022-00297-4 
10) Costarelli, V., Michou, M., Svoronou, E., Koutava, N., Symvoulidou, M., Anastasiou, K., Abeliotis, K. ‘Healthy Children, Healthy Planet’: A pilot school-based educational intervention (2022) Health Education Journal, 81 (2), pp. 183-195. DOI: 10.1177/00178969211062479

Μετάβαση στο περιεχόμενο